Solara de specialist in zonne-energie
by SolarBen

Fabriek Wismar   Fabriek Wismar   Producten

Duurzaam productieproces

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bestaat voor Solara niet alleen uit het aanbieden van duurzame oplossingen voor de huidige fossiele brandstoffen. Het productieproces van onze zonne-energiesystemen is ook zo duurzaam mogelijk. Voor de terugwinning van warmte, die ontstaat bij het lamineren, wordt gebruikgemaakt van afvoerlucht-warmtewisselaars, de kantoren zijn voorzien van geïntegreerde verwarmings- en klimaatplafonds en het dak van de productie- en magazijnhal is voorzien van een 300 kWp zonne-energie-installatie.

Hulp projecten over de hele wereld

Als internationaal bedrijf besteden we daarnaast veel aandacht aan Solar home systems. Dit zijn accu systemen speciaal voor ontwikkelingslanden. Naast de inzet van hernieuwbare energie hebben wij ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Daarom ondersteunt Solara diverse projecten over de hele wereld. Onlangs heeft Solara een Keniaans kinderdorp voorzien van een zonne-energieinstallatie. Met meer dan 300 panelen is dit zonne-energiesysteem het op twee na grootste energiesysteem in Oost-Afrika.

Complete zonne-energiesystemen voor boot, caravan of vakantiehuis

SOLARA-zonne-energiesystemen leveren stroom op plaatsen waar u geen aansluiting heeft op het elektriciteitsnet. Op zee bijvoorbeeld of op afgelegen plekken op land. Daarnaast kunnen ook kampeerauto's en caravans, of andere technische installaties zonder aansluiting op het elektriciteitsnet, uitgerust worden met zonnepanelen.

SOLARA by SolarBen

De flexibele zonnepanelen van SOLARA zijn bijzonder robuust en maken ook bij ongunstige lichtomstandigheden optimaal gebruik van licht om energie op te wekken. Alle zonnepanelen en montagesystemen worden in Duitsland geproduceerd.

Toepassingen

  • Elektriciteitsnet van plattelandsgebieden, Solara Home Systems;
  • Levering van vermogen voor technisch materiaal zoals meetapparatuur of verkeerstechniek;
  • Levering voor grote gebouwen op afgelegen gebieden;
  • Maritieme applicaties zoals jachten, boten en bakens;
  • Campers, caravans en vrije tijd